Andreas Falco Photography     English

Rólam


Budapesti amatőr fotós vagyok.Andreas Falco, a nevem szabad angol fordítása csak a "művésznevem". Képeim készítésekor igyekszem kihasználni a kamerám tulajdonságait. Többnyire blende előválasztásos automatikát használok, de ha szükséges a zársebesség előválasztás, vagy akár a teljesen manuális mód sem áll tőlem távol, utóbbiba beleértve az automatikus érzékenységváltás kikapcsolását is. Nem vagyok fotózsurnaliszta. Nem a csupasz valóságot akarom csak megragadni, ezért a képek digitális módosításától, zavaró elemek eltávolításától sem zárkózom el. Időnként - mint pl. a kezdőképernyőn látható boszorkányos képnél - a végső eredmény több kép kombinációja.

Korom miatt már a filmes időkben is fotóztam, sőt a fekete-fehér filmeket magam hívtam ésnagyítottam. A színes film és kidolgozásának ára és minősége azonban számomra olyan magas volt, hogy csak színes diára dolgoztam. Ma már szinte elképzelhetetlen, hogy a magas költségek miatt egy hónap nyaralás alatt mindössze 8 tekercs 36 kockás diát fotózhattam el. A digitális forradalom alapjaiban változtatta meg ezt a helyzetet. Ma már egy három hetes vakáció alatt kb 7-10 ezer kockát exponálok (nem szeretek össze-vissza fotózni...). Természetesen ezek többsége csak számomra érdekes, de néhány közülük olyan, amit mások számára is be merek mutatni itt.

Ezt a webhelyet egyfelől azért csináltam, hogy a munkámat másoknak is meg tudjam mutatni.Másfelől pedig utazásaim dokumentációja is itt van. Minthogy ez nem egy kereskedelmi célokra készült webhely nem kényszerít semmi arra, hogy csak pár legjobb képemet mutassam be. Így aztán az ide feltöltött képek száma zavarba ejtően nagy. Nem hiszem, hogy bárki végig akarna menni az összes képen, de biztos vagyok benne, hogy mindenki talál itt számára érdekes képeket.

Természetesen a közösségi oldalakon is megtalálható vagyok. Ha érdekel keress fel akövetkező helyek valamelyikén: Flickr, 500px, facebook, vagy küldj nekem email-t